Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Την άλλη εβδομάδα η εγκύκλιος για τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών - Μετά οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές

Αποτέλεσμα εικόνας για panelladikes24Την άλλη εβδομάδα (πιθανότατα προς το τέλος) αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος για τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών.

Στην εγκύκλιο αυτή θα ορίζεται η διαδικασία (προθεσμίες, δικαιολογητικά κτλ) των εγγραφών των επιτυχόντων, οι οποίες για πρώτη φορά θα γίνουν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στο ΥΠΟΠΑΙΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρωτοετείς φοιτητές θα κάνουν την ηλεκτρονική εγγραφή κι έπειτα θα αποστέλλουν ταχυδρομικώς τα δικαιολογητικά στις γραμματείες των σχολών εισαγωγής τους.

Μέχρι τότε οι πρωτοετείς φοιτητές δεν μπορούν να κάνουν καμιά ενέργεια.

Όσον αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών δε πρόκειται να ξεκινήσει κάποια διαδικασία αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών.

Και στο συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να εκδοθεί απόφαση που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες των μετεγγραφών που θα γίνουν βάσει του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου, σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα μοριοδοτηθούν και θα διεκδικήσουν τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής τους σε συγκεκριμένο ποσοστό επί του αριθμού εισακτέων σε κάθε σχολή.

Δείτε εδώ το ν. 4332/2015 (άρθρο 21) στο ΦΕΚ Α΄ 76/2015 (δείτε αναλυτικά όλα τα κριτήρια και τα αντίστοιχα μόρια).

Δείτε εδώ τις αντιστοιχίες των τμημάτων ΑΕΙ.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου