Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Άμεσα η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία - Ρύθμιση για τους απόφοιτους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για Άμεσα η ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία - Ρύθμιση για τους απόφοιτους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016
Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, ανέφερε ότι τα νομοσχέδια που είχαν επεξεργαστεί στην προηγούμενη περίοδο θα προωθηθούν στη Βουλή προς ψήφιση. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΘ, το οποίο είχε τεθεί και σε δημόσια δημόσια διαβούλευση.

Πατήστε εδώ για να δείτε την ανάρτηση του panelladikes24 όταν ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο αυτό ρυθμίζει και το θέμα των αποφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016.

Δείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί τι ισχύει για τους απόφοιτους.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


4 σχόλια:

  1. Οι θέσεις για αστυνομικές - στρατιωτικές σχολές πότε ανακοινώνονται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι απόφοιτοι του 2014 δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής με το 10%; Γιατί τέτοια κατάφορη αδικία για τα παιδιά αυτά; Μέχρι και στους αποφοίτους του 2013, κατ εξαίρεση δόθηκε η δυνατότητα συμπλήρωσης μηχανογραφικού στις πανελλήνιες του 2015. Αν θέλουμε δικαιοσύνη να γίνει κάτι ανάλογο και για τους αποφοίτους 2014 στις πανελλήνιες 2016. Δείξτε σεβασμό κυρίως στον κόπο αυτών των παιδιών αλλά και στα έξοδα που έκαναν οι γονείς τους. Δώστε μια ακόμα ευκαιρία να προσπαθήσουν να βρουν το δρόμο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση του έτους 2016, πρέπει να έχουν δικαίωμα συμμετοχής, χωρίς νέα εξέταση, σε ποσοστό 10% επί του συνόλου των θέσεων οι απόφοιτοι Λυκείου των ετών 2014 και 2015, όπως συνέβαινε σε όλα τα προηγούμενα έτη.
    Θα είναι κατάφωρη αδικία αν δεν τους δώσετε αυτή την ευκαιρία την οποία είχαν όλοι οι υποψήφιοι μέχρι σήμερα. Οι περισσότερες οικογένειες δεν αντέχουν την οικονομική επιβάρυνση ( π.χ. φροντιστήρια) αλλά και την ψυχολογική επιβάρυνση των παιδιών τους, να ξαναδώσουν εξετάσεις.
    Επειδή κ. Υπουργέ, όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, επιβάλλεται η πολιτεία να δώσει μία ακόμα ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά. Μην παίζετε με το μέλλον τους και τις ψυχές τους, διότι τα παιδιά δεν πρέπει να είναι τα θύματα των εκάστοτε αλλαγών στην παιδεία.Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά το παρελθόν σε κάθε αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων υπήρχε μέριμνα για τους αποφοίτους των δύο προηγουμένων ετών ώστε να μην αδικηθούν.
    Με την ελπίδα ότι θα υπάρξει μία δίκαιη ρύθμιση για τους απόφοιτους των ετών 2014 και 2015, χωρίς νέα εξέταση, για το 10% των θέσεων, …… σας ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετράει ο σχολικός βαθμός για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή