Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ο υπουργός Παιδείας για τις Μετεγγραφές Φοιτητών 2015

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαλταςΤι ανέφερε για τους μετεγγραφέντες φοιτητές των Αρχιτεκτονικών Σχολών και φοιτητές με αναπηρία

Ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς απάντησε στη Βουλή σε ερώτηση τις μετεγγραφές φοιτητών και δήλωσε τα εξής: 

- για τις Μετεγγραφές Φοιτητών 2015 

Στο επερχόμενο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΠΑΙΘ περιλαμβάνεται μια συνολική πρόβλεψη για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής φοιτητών. Η διάταξη θα ισχύσει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Η μετεγγραφή φοιτητών θα γίνεται σε συνεννόηση με τα Ιδρύματα και ο αριθμός των μετεγγραφομένων θα είναι ίσος με τος 15% του αριθμού εισακτέων. Το δικαίωμα μετεγγραφής θα χορηγείται με βάση ένα σύστημα μοριοδότησης με κριτήρια οικονομικά και κοινωνικά. Προβλέπονται μόρια με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα της οικογένειας, αλλά και ειδικά μόρια για τα μέλη οικογενειών πολυτέκνων ως τέτοια.

- για τους φοιτητές των Αρχιτεκτονικών Σχολών ΕΜΠ και ΑΠΘ που δεν ολοκληρώθηκε η μετεγγραφή τους

Επιπρόσθετα, στο επερχόμενο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται ειδική πρόβλεψη για τους επιτυχόντες στις Σχολές Αρχιτεκτονικής το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Οι επιτυχόντες δικαιούνται να μετεγγραφούν με βάση το νέο σύστημα μοριοδότησης. Οι μετεγγραφές θα πραγματοποιηθούν με απόφαση του υπουργού ΠΟΠΑΙΘ και ο αριθμός τους θα είναι τουλάχιστον ίσος με το 15% του αριθμού των εισακτέων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Για όσους φοιτητές δεν μετεγγραφούν βάσει αυτής της ρύθμισης, θα ληφθεί μέριμνα, ώστε α) να εξασφαλιστεί κατά προτεραιότητα η στέγαση και η σίτισή τους στις Σχολές στις οποίες πέτυχαν την εισαγωγή τους και β) να τους δοθεί η δυνατότητα επιλογής άλλης Σχολής στον τόπο που επιθυμούν στην οποία θα μπορούν να εισαχθούν με βάση τα μόρια εισαγωγής τους.

- για τους φοιτητές με αναπηρία

Στο επερχόμενο νομοσχέδιο του ΥΠΟΠΑΙΘ περιλαμβάνεται πρόβλεψη για το δικαίωμα μετεγγραφής (μεταφοράς θέσης) των φοιτητών με αναπηρία (σωματική, διανοητική ή ψυχική) 67% και άνω, πιστοποιούμενη από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και των φοιτητών που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις. Οι φοιτητές αυτοί έχουν το δικαίωμα μετεγγραφής στην πόλη που ο γονέας ή ο έχων την επιμέλεια δηλώνει ως μόνιμη κατοικία ή στην πόλη που πιθανώς του παρέχεται ιατρική μέριμνα.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου