Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα προγράμματα σπουδών του ΑΠΚΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου6200 αιτήσεις δέχθηκε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ιδιαίτερα μεγάλο ήταν και φέτος το ενδιαφέρον για εισδοχή στα προγράμματα σπουδών που θα προσφέρει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Υποβλήθηκαν συνολικά 6200 αιτήσεις για τα 24 διαφορετικά πεδία σπουδών του ΑΠΚΥ, εκδήλωση ενδιαφέροντος που σκιαγραφεί τη μεγάλη ανάγκη για ευέλικτη, εξ αποστάσεως εκπαίδευση και καταδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες και τα οφέλη που το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει στον ενήλικο πληθυσμό σε σχέση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη διά βίου μάθηση.

Η ηλεκτρονική κλήρωση για την πλήρωση των θέσεων εισδοχής στα προπτυχιακά προγράμματα και τα προγράμματα σπουδών επιπέδου Μάστερ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΑΠΚΥ στα Λατσιά. Οι υποψήφιοι φοιτητές έχουν ήδη ενημερωθεί για τη διαδικασία εγγραφής τους στο Πανεπιστήμιο, πλην των υποψηφίων διδακτόρων, οι οποίοι θα πληροφορηθούν τα αποτελέσματα σε μεταγενέστερο στάδιο. 

Το γεγονός του μεγάλου ενδιαφέροντος που έδειξαν οι υποψήφιοι για φοίτηση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και την αβεβαιότητα στην αγορά εργασίας, επιβεβαιώνει την τεράστια απήχηση του Πανεπιστήμιου στην κοινωνία και την εδραίωσή του στον ελληνόφωνο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Το εύρος της εκδήλωσης ενδιαφέροντος ενισχύει, ακόμη, τον επιτελικό ρόλο του ΑΠΚΥ στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και παράλληλα, επαληθεύεται ο πρωταρχικός του ρόλος ως ένα Πανεπιστήμιο ανοικτό σε όλους, που προσφέρει - με ευέλικτα και ποιοτικά προγράμματα σπουδών - το δικαίωμα στη μόρφωση σε όσους το επιθυμούν για να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να υλοποιήσουν προσωπικούς ή επαγγελματικούς στόχους.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα λειτουργήσουν συνολικά τρία (3) πτυχιακά προγράμματα σπουδών και 21 μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μάστερ – 17 στην ελληνική και τέσσερα (4) στην αγγλική γλώσσα. Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των Προγραμμάτων Σπουδών και για τη διαδικασία εγγραφής των νέων φοιτητών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον ιστότοπο του ΑΠΚΥ ή επικοινωνώντας στο τηλέφωνο (00357)2241600.

Δείτε επίσης:

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Έως 23 Απριλίου οι αιτήσεις για τα προγράμματα σπουδών 2015-2016

Παράταση περιόδου υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 7 Μαΐου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

http://panelladikes24.blogspot.com


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου