Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Μπαλτάς: Να τηρηθούν οι μετεγγραφές που έχουν γίνει μετά την απόφαση του ΣτΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαλταςΜετά το Πάσχα κατατίθεται το νέο σχέδιο νόμου για τις μετεγγραφές φοιτητών

Έκκληση στις Αρχιτεκτονικές Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης να τηρήσουν τις φετινές μετεγγραφές, ανακαλώντας τις προσφυγές τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την απόφαση που τις έκρινε αντισυνταγματικές έκανε από το Πρωινό ΑΝΤ1 ο Υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Ο Υπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα υπερπληθυσμού που προκλήθηκε από το κύμα μετεγγραφών στις δύο πανεπιστημιακές Σχολές, σχολιάζοντας ότι προήλθε από «απαράδεκτες υποσχέσεις, που στηρίχθηκαν σε ψηφοθηρικούς σκοπούς, με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα κεντρικά και να αδειάσουν τα περιφερειακά πανεπιστήμια».

«Η Πολιτεία προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, με στέγαση και τροφή, όμως δεδομένης της κατάστασης, δεν μπορούν να γίνουν πολλά» σημείωσε.

Ο κ. Μπαλτάς εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα πανεπιστήμια θα τηρήσουν τις μετεγγραφές που έχουν κάνει, αφού έχουν ήδη κάνει τις εγγραφές των φοιτητών», συμπληρώνοντας ότι ζητήθηκε από τις δύο Αρχιτεκτονικές σχολές να αποσύρουν τις προσφυγές τους.

Για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, το υπουργείο έχει προετοιμαστεί για λιγότερες μετεγγραφές, όμως ζητάμε από τα Πανεπιστήμια να κάνουν δεκτές τις μεταγραφές τις φετινές» επανέλαβε ο Υπουργός.

Σχετικά με την εξομάλυνση του προβλήματος του υπερπληθυσμού στις Σχολές, είπε ότι στο νέο σχέδιο νόμου, που θα κατατεθεί μετά το Πάσχα στη Βουλή, έχουν μπει εισοδηματικά κριτήρια για τις μετεγγραφές.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε όσα είπε ο υπουργός Παιδείας στην εκπομπή του ΑΝΤ1.





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου