Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Δείτε την απόφαση του ΣτΕ για τις μετεγγραφές φοιτητών των Αρχιτεκτονικών Σχολών ΕΜΠ και ΑΠΘ - Πως θα είναι ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές φοιτητών

Αποτέλεσμα εικόνας για μετεγγραφές φοιτητών 2015Το ΣτΕ δημοσιοποίησε την απόφαση με την ακύρωση των μετεγγραφών φοιτητών στις Αρχιτεκτονικές Σχολές ΕΜΠ και ΑΠΘ μετά τις προσφυγές των τμημάτων κατά των αποφάσεων του υπουργού Παιδείας.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλο το κείμενο με το σκεπτικό της απόφασης.

Τι θα γίνει με τους φοιτητές που ακυρώθηκε η μετεγγραφή τους;
Δεν υπάρχει κάποια λύση προς το παρόν για τους φοιτητές που πέτυχαν της μεταφορά της θέσης εισαγωγής τους στα συγκεκριμένα τμήματα.

Τι θα γίνει με τις μετεγγραφές φοιτητών έτους 2015;
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας θα δημοσιοποιήσει ένα νέο νόμο για μετεγγραφές φοιτητών που η εφαρμογή του θα αρχίσει από φέτος. Ο νέος νόμος θα στηρίζεται στο σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ και δε θα έχει σχέση με όσα ίσχυαν πέρυσι με τις ελεύθερες μετεγγραφές για φοιτητές πολύτεκνων ή τρίτεκνων οικογενειών και άλλων ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων και μόνο με χαμηλό εισόδημα για όλους τους υπόλοιπους που διεκδικούσαν το 10% του αριθμού εισακτέων σε κάθε τμήμα. 

Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ο φετινός αριθμός των μετεγγραφόμενων φοιτητών θα είναι αισθητά περιορισμένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά καθώς θα υπάρχει πλαφόν 10% επί του αριθμού εισακτέων σε κάθε τμήμα και οι μετεγγραφές θα γίνονται με εξαιρετικά αυστηρά κριτήρια οικονομικά και υγείας.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τις μετεγγραφές φοιτητών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου