Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Μετεγγραφές φοιτητών με πλαφόν 10% επί του αριθμού εισακτέων και με αυστηρά κριτήρια

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαλταςΣυνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, των δημοσιογράφων Μανώλη Αναγνωστάκη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, παραχώρησε ο Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδης Μπαλτάς.

Για τις μετεγγραφές φοιτητών τόνισε τα εξής:

«Ο πρώην υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, εκτίναξε το πρόβλημα σε απίστευτο βαθμό. Οι ελεύθερες μετεγγραφές διέλυσαν τα Πανεπιστήμια και αναστάτωσαν τις οικογένειες, καθώς, από τη μία πλευρά άδειασαν τα περιφερειακά Πανεπιστήμια και από την άλλη γέμισαν ασφυκτικά τα κεντρικά Πανεπιστήμια σε βαθμό αδυναμίας να διδάξουν. Αυτό που ζητήσαμε από τα Πανεπιστήμια είναι -παρά το κόστος για τα ίδια- να σώσουν την κατάσταση προκειμένου να βοηθήσουν τις οικογένειες των φοιτητών και να μην προχωρήσουν σε προσφυγές όπως έκανε η Αρχιτεκτονική. Και αυτό έγινε. Εκείνο που εκκρεμεί αυτή τη στιγμή είναι τα περίπου 200 παιδιά των Αρχιτεκτονικών Σχολών. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν τους εμποδίζει να επιστρέψουν στην σχολή στην οποία αρχικά εισήχθησαν. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκληθεί και αναζητούμε αυτή τη στιγμή τρόπους ώστε να υπάρξει μια ad hoc ρύθμιση που θα λύσει το πρόβλημα, προσωρινά, για αυτά τα παιδιά. Ως προς το συνολικό θέμα των μετεγγραφών, με το νέο νομοσχέδιο θα καταργήσουμε το υπάρχον καθεστώς εντελώς. Θα οριστεί, μεταξύ άλλων, το μέγιστο ποσοστό του 10% για τις μετεγγραφές οι οποίες θα γίνονται με εξαιρετικά αυστηρά κριτήρια οικονομικά και υγείας».



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου