Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Τι γίνεται με τις μετεγγραφές φοιτητών στις Αρχιτεκτονικές ΕΜΠ και ΑΠΘ

Αποτέλεσμα εικόνας για μετεγγραφες φοιτητων αρχιτεκτονικηςΠοιο είναι το ιστορικό και σε ποια φάση βρισκόμαστε

Σχετικά με τη διαδικασία μεταφοράς θέσης φοιτητών στις Σχολές Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ και του ΑΠΘ, κατόπιν της αίτησης αναστολής που ασκήθηκε ενώπιον του ΣτΕ (δείτε εδώ), χορηγήθηκε στις 18/12/2014 προσωρινή διαταγή (δείτε εδώ) και στη συνέχεια με την απόφαση με αρ. 6/2015 της επιτροπής αναστολών της ολομέλειας του ΣτΕ (δείτε εδώ) ανεστάλη η εκτέλεση των δύο αποφάσεων του υπουργού Παιδείας (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια και οικονομικά κριτήρια) μέχρι τη δημοσίευση της οριστικής απόφασης του ΣτΕ επί της αίτησης ακυρώσεως. Η ανωτέρω αίτηση ακυρώσεως εκδικάστηκε στις 6/2/2015 και αναμένεται η έκδοση αποφάσεως επί αυτής (δείτε εδώ).

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι η Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ τονίζει τα εξής: ''καθώς εκκρεμεί η έκδοση δικαστικής απόφασης επί αίτησης ακύρωσης που υπέβαλε η Σχολή κατά των υπουργικών αποφάσεων μετεγγραφών, και σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθμ. 6/2015 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας…καθώς και με το άρθρο 95 παρ.5 του Συντάγματος που προβλέπει τη συμμόρφωση της Διοίκησης των νομικών προσώπων προς τις δικαστικές αποφάσεις, η Σχολή Αρχιτεκτόνων δεν μπορεί να προβεί σε μετεγγραφές φοιτητών''. Αντίστοιχα, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ ''δεν μπορεί να προβεί σε μετεγγραφές φοιτητών σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθμ. 6/2015 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και με το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος που προβλέπει τη συμμόρφωση της Διοίκησης και των νομικών της προσώπων προς τις δικαστικές αποφάσεις.''.

Το panelladikes24 θα ενημερώσει άμεσα για οποιαδήποτε εξέλιξη.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


3 σχόλια:

  1. Υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη στο ΕΘΝΟΣ:

    Ένα πρόβλημα έχει υπάρξει και με τις μετεγγραφές στις αρχιτεκτονικές σχολές, αλλά πιστεύω ότι για λόγους ισονομίας πρέπει να δεχτούν τους φοιτητές και αυτές οι σχολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωρίζετε μήπως πότε αναμένεται να βγει η απόφαση; Κάτι είχα ακούσει για αρχές Μάρτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε σχετικά με τις μετεγγραφές των αρχιτεκτονικών σχολών με βάση το οικονομικό κριτήριο εάν έχουν βγει τα ονόματα των δικαιούχων και απλά έχει μπλοκάρει η διαδικασία όπως για τρίτεκνους, πολύτεκνους κτλ Ή δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι δικαιούχοι λόγω της αίτησης ακύρωσης των συγκεκριμένων σχολών.
    Παρόλα αυτά οι βάσεις των οικονομικών κριτηρίων έχουν ανακοινωθεί (εγώ υπολογίζοντας το δικό μου κατά κεφαλήν εισόδημα είμαι δικαιούχος αλλά το σύστημα [solon.it.minedu.gov.gr] του υπουργείου για τις μετεγγραφές συνεχίζει να εμφανίζει ότι η αίτηση δεν έγινε δεκτή).
    Κάθε πληροφορία θα ήταν σωτήρια! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΥΓ: Γνωρίζετε εάν από φοιτητές με οικονομικά κριτήρια υπήρξε κάποια παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Στε; (όπως για παράδειγμα από τρίτεκνους, πολύτεκνους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή