Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Πανελλαδικές 2016 με τέσσερα μαθήματα και ένα πέμπτο προαιρετικό για περισσότερες επιλογές

Αποτέλεσμα εικόνας για πανελλαδικες 2016Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσος Κουράκης μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή για το μεγάλο ζήτημα της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που τεθεί σε εφαρμογή για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2015-2016. 

Ο υπουργός τόνισε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι πολύ δύσκολη, βρίσκεται σε τελική φάση και μάλιστα μπορεί να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται με τις πρώτες αλλαγές στο χώρο της παιδείας.

Επίσης, ανέφερε ότι το υπουργείο έχει πάρει τη γνώμη του ΙΕΠ και άλλων φορέων ενώ εντός δεκαημέρου θα ανακοινωθεί η μορφή του με τη λύση που προκρίνεται να είναι η εξέταση σε τέσσερα μαθήματα (όπως ορίζει και ο νόμος Αρβανιτόπουλου) και όσοι υποψήφιοι επιθυμούν θα εξετάζονται και σε ένα πέμπτο μάθημα για να μπορούν να διευρύνουν τις επιλογές τους και να μπορούν να δηλώσουν σχολές και από άλλα επιστημονικά πεδία. 

Τότε ίσως και για κάποιες μέρες να τεθεί είτε σε διαβούλευση είτε σε συζήτηση με την εκπαιδευτική κοινότητα από όπου μπορεί να προκύψουν κάποιες διορθώσεις - βελτιώσεις.

Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει άμεσα για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Ποια πράγματα πρέπει να διευκρινιστούν για το νέο σύστημα:
- Ο αριθμός των κατευθύνσεων και τα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα ανά κατεύθυνση.
- Ο αριθμός των επιστημονικών πεδίων που θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο και η κατανομή των σχολών σε αυτά.
- Τα μαθήματα επιλογής από τα οποία οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι προαιρετικά θα μπορούν να δηλώσουν σχολές και από άλλο ή άλλα πεδία.
- Ο τρόπος υπολογισμού των μορίων και τα μαθήματα με αυξημένους συντελεστές βαρύτητας.
- Τα αναλυτικά προγράμματα και το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα πρέπει να αλλάξουν για να μπορεί να λειτουργήσει το νέο σχέδιο.

Δείτε επίσης: Πανελλαδικές 2016 - Διευρύνονται οι επιλογές και μειώνεται η εξεταστέα ύλη

panelladikes24


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Πότε θα έχουμε νεότερα για το νεο συστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια για το έτος 2015-16;

    ΑπάντησηΔιαγραφή