Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Πανελλαδικές 2016 - Διευρύνονται οι επιλογές και μειώνεται η εξεταστέα ύλη

Αποτέλεσμα εικόνας για τασος κουρακηςΟμιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσου Κουράκη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Τι είπε για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 και εξεταστέα ύλη

''Πολύ σύντομα, στο πολυνομοσχέδιο, θα δώσουμε ένα σχέδιο, όπου διευρύνεται η δυνατότητα των μαθητών, που βρίσκονται τώρα στη Β΄ και θα πάνε στη Γ΄ Λυκείου, να απευθύνονται σε περισσότερες σχολές, μέσω ενός συστήματος, χωρίς να διαταράσσουμε, αυτή τη στιγμή, το στάτους στο οποίο βρίσκονται και προετοιμάζονται οι μαθητές. 

Επίσης, θα φροντίσουμε για τη μείωση της ύλης, γιατί, πραγματικά, η υπερβολική ύλη, δεν βοηθάει κανέναν. Σε πάρα πολλά μαθήματα, η ύλη του πρώτου έτους του πανεπιστημίου είχε μεταφερθεί στην Γ΄ Λυκείου, με αποτέλεσμα να εξοντώνονται τα παιδιά''.

panelladikes24 - Στις επόμενες μέρες, το υπουργείο Παιδείας θα παρουσιάσει ένα σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα έχει ως βάση την εξέταση σε τέσσερα μαθήματα (όπως ορίζει και ο νόμος Αρβανιτόπουλου) ενώ όσοι υποψήφιοι επιθυμούν θα εξετάζονται και σε ένα πέμπτο μάθημα για να μπορούν να διευρύνουν τις επιλογές τους και να μπορούν να δηλώσουν σχολές και από άλλα επιστημονικά πεδία.

Είναι σημαντικό, το σχέδιο αυτό να να δοθεί στη δημοσιότητα σύντομα και στη συνέχεια να συζητηθεί με τους αρμόδιους φορείς για τυχόν διορθώσεις - βελτιώσεις, οι οποίες μπορούν να γίνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή με την ψήφισή του στη Βουλή.

Πατήστε εδώ για να δείτε το ρεπορτάζ της Μάρνυ Παπαματθαίου στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ με τίτλο ''Η Βαβέλ των νέων Πανελλαδικών'' που δημοσιεύεται στις 22/03/2015.

Το panelladikes24 παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώνει άμεσα για το θέμα αυτό που αφορά χιλιάδες υποψήφιους της επόμενης χρονιάς.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου