Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Νέες δηλώσεις Μπαλτά για μετεγγραφές φοιτητών, αριθμό εισακτέων και Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για συνεντευξη μπαλταΜετεγγραφές φοιτητών

Μόνο με κοινωνικά κριτήρια θα γίνονται από φέτος οι μετεγγραφές, όπως προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Για παράδειγμα, στις τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες θα εξετάζεται η εισοδηματική κατάσταση ως προς το αίτημα μετεγγραφής. Το εισοδηματικό όριο και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Απευθύνει εμμέσως έκκληση προς γονείς και παιδιά, όταν συμπληρώνουν το μηχανογραφικό από φέτος, αν δεν έχουν τα εισοδηματικά κριτήρια «να μην ελπίζουν πλέον σε εύκολες μετεγγραφές για λόγους ισονομίας, αλλά ομαλής λειτουργίας των ΑΕΙ σε όλη την επικράτεια».

Αριθμός εισακτέων

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εισακτέων δηλώνει ότι είναι σε συνεννόηση με τα πανεπιστήμια αν και για φέτος, όπως λέει, δεν προβλέπονται δραστικές αλλαγές και προσθέτει: «Η γενική γραμμή πρότασης είναι να κρατήσουμε ψηλά τα ποσοστά εισαγομένων στα περιφερειακά ΑΕΙ και να μειώσουμε στα κεντρικά».

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 - Αλλαγές στο μέλλον

Ακόμη, ζητεί λίγο χρόνο για να αποσαφηνιστούν θέματα, όπως ο αριθμός των μαθημάτων, στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι του χρόνου, ενώ τονίζει ότι οι ουσιαστικές παρεμβάσεις θα γίνουν σε βάθος χρόνου. Μιλά για βαθμίδα ανά βαθμίδα αναμόρφωση έπειτα από επισταμένη μελέτη, ώστε «μέσα σε 2-2,5 χρόνια να προχωρήσουμε σε ένα νομοσχέδιο».

Στόχος είναι η αποδέσμευση του λυκείου από το πανεπιστήμιο και το απολυτήριο του λυκείου «να είναι πραγματικό προσόν, να έχει υπόσταση και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί».

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη.

Δείτε επίσης:

Εντός των ημερών η ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ 2015-2016 - Θα έχει σχέση και με το σχέδιο για τις μετεγγραφές φοιτητών;

panelladikes24


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου