Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Με εισοδηματικά κριτήρια θα γίνουν οι μετεγγραφές φοιτητών την επόμενη χρονιά;

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαλτας
Ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών ξεκαθαρίζοντας ότι θα εξεταστεί το συγκεκριμένο θέμα από την αρχή ενώ τόνισε ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώνουν σχολές στις οποίες θα μπορούν να φοιτήσουν.

Δείτε αναλυτικά:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Δηλώσατε ότι θα μελετήσετε από την αρχή το θέμα των μετεγγραφών. Σκέφτεστε να θέσετε εισοδηματικά κριτήρια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Τα εισοδηματικά κριτήρια σε αντιδιαστολή με τις οριζόντιες ρυθμίσεις είναι μέτρο που μπορεί να μελετηθεί. Όμως ζητώ και από τους γονείς και τους μαθητές, όταν βάζουν στις επιλογές τους πανεπιστήμια που είναι μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, να φροντίσουν να έχουν κατ' αρχήν τη δυνατότητα να φοιτήσουν τα παιδιά τους εκεί. Βεβαίως, με τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια από την πολιτεία, την οποία θα δούμε πώς θα προσφέρουμε. Το σημερινό σύστημα, έτσι όπως το άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση, τείνει να καταστρέψει και τα περιφερειακά πανεπιστήμια και τα κεντρικά.

Δείτε επίσης:

Τι δήλωσε ο υπουργός Παιδείας για τις μετεγγραφές φοιτητών στο ΣΚΑΙ

Δεν θα αλλάξει φέτος κάτι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις - Τι θα γίνει όμως με τις μετεγγραφές φοιτητών;

Σημειώνεται ότι οι όποιες αποφάσεις ληφθούν (μετά από διάλογο και με τα ΑΕΙ) θα πρέπει να ανακοινωθούν άμεσα για να μπορέσουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2015 να συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο γνωρίζοντας τι θα ισχύει με τις μετεγγραφές φοιτητών, για να μην εμφανιστούν φαινόμενα της περυσινής χρονιάς με νόμους της τελευταίας στιγμής και διαδικασίες που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί (όπως στις Σχολές Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ και ΑΠΘ που εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ).

panelladikes24


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου