Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Η ΑΔΙΠ έστειλε ερωτηματολόγια προς ΑΕΙ για επιλογή της Χημείας ή της Πληροφορικής

Ένα από τα επιστημονικά πεδία που θα κληθούν να επιλέξουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου στο Νέο Λύκειο είναι οι Θετικές και Τεχνολογικές Σπουδές και τα μαθήματα που θα εξεταστούν σε πανελλαδικό επίπεδο για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ είναι τα εξής: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία ή Πληροφορική ανάλογα με τις σχολές που επιθυμούν.

Πώς θα χωριστούν οι σχολές;

Σύμφωνα με το ν. 4310/2014 που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες, οι Σχολές και τα Τμήματα για τις οποίες θα είναι εξεταζόμενο μάθημα η Πληροφορική θα ορίζονται με απόφαση της ΑΔΙΠ, η οποία θα εκδίδεται μέχρι τη 15η Φεβρουαρίου κάθε έτους και η οποία θα δημιουργεί δέσμια υποχρέωση στον υπουργό Παιδείας για την έκδοση της δικής του απόφασης.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΔΙΠ έστειλε ερώτημα στους διδάσκοντες των περίπου 150 τμημάτων τεχνολογικών και θετικών επιστημών (π.χ. τμήματα Πολυτεχνείων, Φυσικής, Μαθηματικών, Γεωπονικές, Γεωγραφίας) καλώντας τους να απαντήσουν σε ποιο από τα δύο μαθήματα -Πληροφορική ή Χημεία- θα πρέπει να εξεταστούν οι εισακτέοι τους.

Η ΑΔΙΠ έδωσε προθεσμία στα Τμήματα να απαντήσουν έως την 1η Φεβρουαρίου.

Επίσης, η ΑΔΙΠ θα καθορίσει και τον συντελεστή βαρύτητας κάθε μαθήματος ανά Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση, με την τελική απόφαση να πρέπει να εκδοθεί από τον υπουργό Παιδείας μέχρι τις 31 Μαρτίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου