Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Καθορισμός αριθμού εισακτέων για τη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ακαδημαϊκού έτους 2015-2016

Αφορά τους ήδη υπηρετούντες στο Σώμα

Με απόφαση των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, καθορίζεται ο αριθμός εισακτέων στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, σε εξήντα (60). Οι παραπάνω θέσεις θα καλυφθούν ως ακολούθως: 

α. Πενήντα (50) άνδρες και γυναίκες Πυρονόμοι, Αρχιπυροσβέστες, Αρχιπυροσβέστριες, Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες, με επανεξέταση στα μαθήματα της τελευταίας τάξης Ενιαίου Λυκείου που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο για το 90% των θέσεων και χωρίς νέα εξέταση στα μαθήματα της τελευταίας τάξης Ενιαίου Λυκείου για το 10% των θέσεων και αναλυτικότερα: 

- Σαράντα (40) άνδρες και γυναίκες

- Πέντε (5) άνδρες και γυναίκες των ειδικών κατηγοριών (Άρθρο 2 Π.Δ.53/89,όπως ισχύει σήμερα).

Οι ανωτέρω θα επανεξετασθούν στα μαθήματα της τελευταίας τάξης Ενιαίου Λυκείου για το 90% των θέσεων εισακτέων.

- Πέντε (5) άνδρες και γυναίκες χωρίς νέα εξέταση στα μαθήματα της τελευταίας τάξης Ενιαίου Λυκείου για το 10% των θέσεων εισακτέων.

β. Δέκα (10) άντρες και γυναίκες Πυρονόμοι, Αρχιπυροσβέστες, Αρχιπυροσβέστριες, Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1(δ) του άρθρου 4 του Ν.2226/94 σε συνδυασμό με εκείνες του άρθρου 56 του Π.Δ.174/83 (Α΄68) "Κανονισμός Πυρ/κής Ακαδημίας" όπως ισχύει σήμερα και αναλυτικότερα:

- Εννέα (9) άνδρες και γυναίκες

- Ένας (1) άνδρας ή μία (1) γυναίκα των ειδικών κατηγοριών (Άρθρο 2 Π.Δ.53/89,όπως ισχύει σήμερα).

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα εισαγωγής ιδιωτών στις Πυροσβεστικές Σχολές. Δείτε εδώ.


4 σχόλια:

  1. auto htan pou telika tha thn vazate stis panellinies gia tous idiwtes e auto htan polu wraia kurie kikilia opws thelte suriza kai ksero pswmi apla na kserete oti eseis mas anagasate..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη , στις πανελλήνιες 2016 θα τσακιστουν όλοι για να πάρετε 60 ούτε άτομα ?και χωρίς να έχει βγει διάταξη για ύψος και αθλήματα και τιποτα ? Συγχαρητήρια ! Είστε τέλειοι ! Έχω μείνει τώρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφορά τους ήδη υπηρετούντες στο Σώμα διαβαστε το καλυτερα!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Αφορά τους ήδη υπηρετούντες στο Σώμα διαβαστε το καλυτερα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή