Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Δείτε τι αναφέρεται στο προσχέδιο του νέου Αθλητικού Νόμου για την Εισαγωγή στις Σχολές Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού - Μεταγραφές από Σχολές ή Τμήματα Α.Ε.Ι.

Το σχέδιο του νέου Αθλητικού Νόμου βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα της Ανοικτής Διακυβέρνησης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η προθεσμία για υποβολή σχολίων λήγει στις 10 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12:00.

Με το άρθρο 15 του συγκεκριμένου σχεδίου ρυθμίζεται η Εισαγωγή στις Σχολές Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού - Μεταγραφές από Σχολές ή Τμήματα Α.Ε.Ι. για τους αθλητές που έχουν αγωνιστική διάκριση.

Δείτε παρακάτω όλες τις παραγράφους του συγκεκριμένου άρθρου.

1. Οι αθλητές που κατέκτησαν εξαιρετική αγωνιστική διάκριση του άρθρου 12 εισάγονται στις Σχολές Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α.) σύμφωνα με τη σειρά προτίμησής τους στο μηχανογραφικό τους δελτίο κατά φθίνουσα σειρά μορίων, καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων σε ποσοστό 20%, με την προϋπόθεση ότι κατέχουν τίτλο σπουδών που τους επιτρέπει συμμετοχή στις διαδικασίες επιλογής για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ακολουθούν την ειδικότητα του αθλήματος στο οποίο σημείωσαν τη διάκριση, εφόσον το τμήμα εισαγωγής τους χορηγεί την ειδικότητα αυτή.

2. Οι αθλητές που πέτυχαν εξαιρετική αγωνιστική διάκριση, αν έχουν εισαχθεί σε οποιαδήποτε Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι. που απέχει γεωγραφικά από τον τόπο που κυρίως προετοιμάζονται, μπορούν να μεταγραφούν, μετά από αίτησή τους, στο αντίστοιχο πλησιέστερο προς τον τόπο αυτό εκπαιδευτικό ίδρυμα, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, έπειτα από εισήγηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να συνεχίσουν την αθλητική τους δραστηριότητα. 

3. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζονται οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, η διαδικασία, και γενικά κάθε ειδικότερο ζήτημα για την εισαγωγή των αθλητών με εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις στα Σ.Ε.Φ.Α.Α. και τις μεταγραφές τους σε άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα. 

4. Για τον προσδιορισμό των θέσεων που αντιστοιχούν στο ποσοστό του 20% της περίπτωσης α της παραγράφου 5 του παρόντος, γίνεται στρογγυλοποίηση στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, αν προκύπτει δεκαδικό υπόλοιπο ίσο ή μεγαλύτερο από το μισό της ακέραιης μονάδας. Αν το δεκαδικό υπόλοιπο είναι μικρότερο από το μισό της ακέραιης μονάδας, δεν λαμβάνεται υπόψη. 

5. α) Αν ο αριθμός των αθλητών που αιτούνται τις παροχές της παραγράφου 1 είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό εκείνων που δικαιούνται τις παροχές, η προτεραιότητα διαμορφώνεται με τα εξής κατά σειρά σπουδαιότητας κριτήρια:

ααα) βαθμός του τίτλου σπουδών,

βββ) διάκριση σε άθλημα ή αγώνισμα που περιλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων,

γγγ) σειρά προτεραιότητας των διακρίσεων.

β) Σε περίπτωση ισοβαθμίας, διενεργείται κλήρωση ενώπιον του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και των Διευθυντών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού. Στην κλήρωση μπορούν να παρευρίσκονται οι αθλητές που έχουν υποβάλει αίτηση για χορήγηση παροχής του παρόντος άρθρου.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα άρθρα και να αφήσετε τα σχόλιά σας αν επιθυμείτε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου