Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Δείτε την τροπολογία για τις αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις όπως κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας ''Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις'' είναι έτοιμο για συζήτηση στη Βουλή. Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου έχει κατατεθεί και η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με αριθμό 2030/286 21.11.2014 ''Ρύθμιση θεμάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θεμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση''.

Δείτε εδώ την τροπολογία όπως κατατέθηκε (διορθωμένη).

Σημαντικά σημεία:

Νέο Λύκειο
- Παραμένει το μάθημα της Λογοτεχνίας ως εξεταζόμενο μάθημα σε όλα τα επιστημονικά πεδία ενώ στο επιστημονικό πεδίο των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών υπάρχει επιλογή ανάμεσα στα μαθήματα της Χημείας ή της Πληροφορικής ανάλογα με τις σχολές που επιθυμούν οι υποψήφιοι να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό Δελτίο. 
- Κάθε μαθητής επιλέγει μια (1) Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης, που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένα Επιστημονικά Πεδία Σχολών και Τμημάτων που επιθυμεί την εισαγωγή του.
- Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα διεξάγονται μετά την απόλυση των υποψηφίων από το Λύκειο.
- Οι μαθητές της Γ΄ τάξης Ημερήσιου και Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου με την έναρξη του σχολικού έτους και όχι αργότερα της 20ης Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνουν οριστικά την Αρχική Δήλωση Ομάδας Μαθημάτων Προσανατολισμού, που έχουν υποβάλει στη σχολική τους μονάδα προ της λήξης του προηγούμενου διδακτικού έτους.

Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015 με το 10% θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι απόφοιτοι του 2013 σε ποσοστό 40% των θέσεων που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Δείτε περισσότερα εδώ.

Το 2016 (πρώτη εφαρμογή των εξετάσεων με το νέο σύστημα) θα διενεργηθούν και ειδικές εξετάσεις με το καταργούμενο σύστημα για τους αποφοίτους των προηγούμενων ετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου