Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Λοβέρδος για μετεγγραφές φοιτητών: 5500 αιτήσεις στις δύο πρώτες μέρες

Συνέντευξη του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου στη ΝΕΡΙΤ και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο» με τις δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Βάλια Πετούρη

Τι απάντησε σε ερώτηση για τις μετεγγραφές:

Να σας δώσω τον αριθμό το χθεσινό, έκλεισε η δεύτερη μέρα εχθές των εγγραφών, 5538 έκαναν αίτηση και πήραν κωδικό για να κάνουν αίτηση μέχρι χθες το βράδυ 10432. Ο κ. Κυριαζής, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου που με ενημερώνει. Η προθεσμία είναι την άλλη Πέμπτη, αν πάρουμε το 5 χιλιάδες ως δεδομένο των δύο ημερών και καταλάβουμε ότι έχουμε κι άλλες τέσσερις, πηγαίνουμε στις 20 χιλιάδες, αν και μου λένε ότι τις τελευταίες 1,5-2 μέρες ο ρυθμός θα ανακοπεί. Κάτι κοντά στο 15 χιλιάδες το καταφέρνουμε, κάτι πάνω από εκεί θέτει θέμα.

Εμείς πάμε σε μία έντιμη εφαρμογή, ο χρόνος που θα ολοκληρωθεί, πραγματικά είναι το πιο καίριο ερώτημα, ο χρόνος που θα ολοκληρωθεί θέλουμε να είναι ο συντομότερος δυνατός, αλλά μέχρι τώρα με 1000 μετεγγραφές, 1200, κάνανε μέχρι τον Φεβρουάριο, Ιανουάριο για να τις απαντήσουν, τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Με αυτό το κύμα των 15 χιλιάδων εμείς θέλουμε να τελειώνουμε τώρα, γι΄ αυτό στο υπουργείο Παιδείας κάνουμε την αίτηση, όσοι δεν το ξέρουν να το μάθουν τώρα, στο υπουργείο Παιδείας κάνουν την αίτηση και το υπουργείο Παιδείας ταξινομεί και διοχετεύει στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ για να πάρει γρήγορες απαντήσεις.

Θα κάνουμε όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά η στατιστική τι λέει; Η δύναμη των γεγονότων. Αφού με τον πολύ μικρότερο αριθμό τελειώνανε Γενάρη, ίσως εμείς χρειαστούμε αυτό το χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσουμε. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πάμε πάρα πολύ συντομότερα.


24 σχόλια:

  1. ΤΙ δηλαδή υπάρχει περίπτωση να χάσουμε δύο εξάμηνα? Τι λέτε τώρα είμαστε καλά? Αφήστε το καλύτερα να ξαναδώσουμε παρά να περιμένουμε ένα χρόνο με σταυρωμένα τα χέρια. Πάνε οι σπουδές μας. Αν χάσουμε δύο εξάμηνα άντε να συγκεντρωθούμε μετά. Αφού οι μεταγραφές δεν ρυθμίστηκαν μέσα στο καλοκαίρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είναι να χάσουμε δύο εξάμηνα καλύτερα να ξεκινήσουμε από το 1ο εξάμηνο το Σεπτέμβριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν φτανει που μερικοι δωσαμε 2η φορα για να πετυχουμε τον στοχο μας, τωρα που τον πετυχαμε παλι πρεπει να περιμενουμε ενα η δυο εξαμηνα..!! Πολυ ωραια τα λετε! Και δεν ειναι κ σιγουρο αν παρουμε και την μετεγγραφη μας..!! Ολα υπεροχα σε αυτην την χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είδες πόσο ωραία τα χειρίζονται σε αυτή τη χώρα. Τι να πω... Επίτηδες το κάνουν? Και όπως είπες κάποιοι που δώσανε δεύτερη φορά πρέπει να περιμένουν. Αν όμως δώσουν ξανά με το 10% και δεν περάσουν ,έχουν το δικαίωμα να ξεκινήσουν από το Σεπτέμβριο ,από το πρώτο όμως εξάμηνο , εκεί που είχαν πέρασαν φέτος???

      Διαγραφή
    2. Φυσικά... Δε θα διαγράφουν ούτε θα κανουν μηχανογραφικό...

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!

      Διαγραφή
    4. Τίποτα...προσοχή όμως... Αν ξαναδωσεις με οποιοδήποτε τροπο και το μετανιώσεις ακόμα και αφου κανεις μηχανογραφικό αν δεν πας να γραφτεις (ακόμα και αν πέρασες) δε σε υποχρεώνει κανεις να διαγραφείς απο την άλλη .... ΑΝ ΟΜΩΣ σε όλο αυτο το διάστημα που θα ξανα δίνεις με οποιοδήποτε τροπο (είτε 10% είτε κανονικά) ΔΕΝ πας ση σχολη που πέρασες για έγγραφη στα εξάμηνα σε διαγράφουν... "Η μη έγγραφη σε 2 συνεχόμενα εξάμηνα σημαινει αυτοδίκαιη διαγραφή του φοιτητή απο τη σχολη"

      Διαγραφή
    5. * οι εγγραφές στα εξάμηνα γίνονται και μέσω Ίντερνετ βέβαια...

      Διαγραφή
    6. Ναι αλλά θα ξεκινήσουν από το πρώτο εξάμηνο εκεί που πήραν τη μεταγραφή????

      Διαγραφή
    7. Ναι... Σύμφωνα με αυτα που είπε ο λοβερδος....και να εχεις μπει στο 2ο δε θα το μετρήσουν...αφου τις εξετάσεις θα τις εχεις δώσει σε αλλο...σε περίπτωση που τραβήξει τοσο το θεμα των μεταγραφών....

      Διαγραφή
    8. Και με τη λογική να το πάρεις αφού εγγραφεσαι σε ενα καινούριο πανεπιστήμιο αρχίζεις απο την αρχή ( δεν έχουν διευκρινίσει αν εγγραφεσαι αυτόματα η πρεπει να πας εσυ και να γραφτεις ξανα αυτή τη φορα στο καινούριο)...

      Διαγραφή
  4. Οι μεταγραφες θα πρεπει να γινουν αμεσα.Ουτως ή αλλως οριζεται απο το νομοθετη διορια 20 ημερων απο την καταθεση ολων των αιτησεων οπου μεσα στο 20ημερο θα πρεπει οι αρμοδιες επιτροπες των Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι να ξεκαθαρισουν τις αιτησεις.Συμφωνα με αυτο το πολυ μεχρι τελει Νοεμβριου οι μεταγραφες πρεπει να ολοκληρωθουν.Γι΄αυτο ο κυριος Λοβερδος ν΄αφησει κατα μερος το χασιμο του εξαμινου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι δηλαδή γίνεται να μην χάσουμε το εξάμηνο?
      Μακάρι ο Λοβέρδος να βρει έναν τρόπο για εμάς τους φοιτητές που θα πάρουμε μεταγραφή να μην χάσουμε το εξάμηνο, γιατί είναι κρίμα 5000-10000 φοιτητές δεν ξέρω πόσοι είναι να περιμένουν με αγωνία για το τι θα κάνουν .

      Διαγραφή
  5. Αν οι μεταγραφές γίνουν (που θα γίνουν) τι σας νοιάζει ποτε θα αρχίσετε ;; Μήπως πληρώνετε ενοίκιο ;;;( οχι γιατι έρχεστε στην πόλη των γονέων σας) ή μήπως βιαζεστε να βγείτε στην αγορά εργασίας ;;; Μπαίνετε σε σχολές με 2 και 3 χιλιάδες μόρια κατω απο τη βάση τους και παραπονιεστε κιόλας..."πείτε μας αν αργήσουν να ξαναδώσουμε" λες και αμα δώσεις ρε ξεφτερι θα περάσεις σιγουρα... Ααα και για όσους πουν οτι τα γράφω αυτα γιατι εγω πέρασα στη σχολη μου ΟΧΙ!! Και εγω μεταγραφή περιμένω αλλα δεν κλαψο...νιαζω...άντε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η βλακεια είναι ότι και μεταγραφή να πάρουμε δεν ερχόμαστε στη σχολή που θέλουμε. Πχ αν ένας θέλει πάρει μεταγραφή για πληροφορικη Θεσσαλονίκης πιο πιθανό είναι να τον στείλουν εφαρμοσμένη πληροφορική παμακ. Γενικά το ολο σύστημα είναι ότι να ναι

      Διαγραφή
    2. Eχω την εντυπωση πως οι δυο αυτες σχολες εχουν καποιες διαφορες γιατι λοιπον ενω περασες πληροφορικη ας πουμε Ξανθη νασε στειλουν εφαρμοσμενη παμακ? και οχι ΑΠΘ πληροφορικη?Ειναι αντιστοιχες σχολες?

      Διαγραφή
    3. διαφορετικα τμηματα ειναι αλλα δεν τους νοιαζει στο υπουργειο

      Διαγραφή
  6. καλησπερα σας...ειναι αλη8εια αυτα που λετε υπαρχει περιπτωση να χα8ει και το δευτεο ε3αμηνο??????εγω παντως στη τηλεοραση ειχα δει οτι ολα αυτα μπορει να τελειωσουν τελοσ νοεμβριου..αλλα σιγουρο δεν ειναι γτ σημερα που πηρα στο τμημα που 8ελω να παω για να ρωτησω ποτε πρεπει να παω τα δικαιολογιτικα μου ειπαν δεν 3ερουμε τπτ ακομα.....ελεοσ μασ εχουν και περιμενουμε τοσο καιρο....????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι άσχετο? Για ακαδημαϊκή ταυτότητα τι πρέπει να βάλω στο όνομα(το δικο μου?)και για κωδικο?
    Γιατί βάζω ενα κωδικο που μου εδωσαν στο τμημα μου και το ονομα μου αλλα δεν συνεχιζεται η διαδικασια και μου λεει οτι δεν εχουν επαληθευτει τα στοιχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως σε θέματα επικαιρότητας, το Υπουργείο Παιδείας σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές έτους 20014-2015, είναι επισπεύδον του Υπουργείου Πολιτισμού, που ακόμη να ξεκαθαρίσει ποιός είναι ο ´´ένοικος´´ στην Αμφίπολη.

    Και ξέρετε γιατί; Διότι Υπουργός είναι ο Κύριος Λομβέρδος.....τυχαίο δεν νομίζω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε ότι αφορά τους τηρούμενους χρόνους ισχύει το εξής, για να βγάλετε συμπεράσματα, που όμως και εδώ γρίφος:

    α. 9-17 Οκτ : Υποβολή Αίτησης Μεταφοράς Θέσης, από φοιτητές.

    β. Δεν καθορίζεται χρόνος: Έλεγχος αιτήσεων από Υπουργείο και έκδοση - κοινοποίηση πινάκων μεταφοράς θέσης, με ονόματα φοιτητών, στις σχολές - τμήματα εισαγωγής.

    γ. Εντός 5 ημερών από λήψη πινάκων: Τα τμήματα εισαγωγής ορίζουν ημερομηνία για κατάθεση δικαιολογητικών φοιτητών προς μετεγγραφή.

    δ. Εντός 8 ημερών από την ορισθείσα ημερομηνία, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τα δικαιολογητικά στα τμήματα εισαγωγής.

    ε. Εντός 20ημέρου 3μελής επιτροπή τμήματος ελέγχουν τα δικαιολογητικά.

    στ. Τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, μετά το 20ήμερο ανακοινώνουν αποφάσεις ελέγχων (δεν καθορίζεται ημερομηνία πέρατος).

    ζ. Οι γραμματείες μετεγγραφής (σχολές έδρα κατοικίας γονέων) ζητούν από φοιτητές να δηλώσουν τον αριθμό της αίτησης διαγραφής των (δεν καθορίζεται χρόνος).

    η. Οι γραμματείες μετεγγραφής ομοίως ζητούν από γραμματείες προέλευσης - εισαγωγής να αποσταλεί υπηρεσιακά ο σχετικός φάκελλος όπου περιλαμβάνει και την βεβαίωση διαγραφής (δεν καθορίζεται χρόνος)

    Όπως καταλαβαίνεται πάει το πρώτο εξάμηνο και ξέρεται γιατί. Μεσούντος του 6μήνου η μετεγγραφή δεν έχει νόημα, γι´αυτό καλό θα είναι να περάσετε τα μαθήματα του 1ου 6μήνου στην σχολή εισαγωγής !!!

    ΣΥΝΙΣΤΩ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορούμε να περάσουμε τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου στη σχολή που περάσαμε γιατί εκτός του ότι είμαστε μακριά δεν είναι δυνατή η μετακίνηση μας ούτε η διανομή μας σε αυτή την περιοχή δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων αλλά και του ότι έχουν ήδη αρχίσει τα μαθήματα και τα εργαστήρια,οπότε είναι αδύνατο να μπούμε σε μια σειρά. Δυστυχώς...

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά έτσι ακριβώς, όπως τα λες είναι.

      Όμως αυτό δυστυχώς δεν ενδιαφέρει τους αιρετούς μας, που πέραν της οικονομικής κρίσης, πρωταγωνιστούν και στην κρίση αξιών !

      Διαγραφή
  10. Τι θα γίνει με τς μεταγραφές.για τους δευτεροετεις,τριτοετεις??? Ας μου εξηγήσει κάποιος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή