Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Μέσα στις επόμενες 5 μέρες θα πρέπει τα ΑΕΙ να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες για τα δικαιολογητικά

Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδου στον Βήμα FM

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε συνέντευξη στον Ρ/Σ Βήμα FM και στους δημοσιογράφους Γ. Παπαχρήστο και Β. Χιώτη και απάντησε και σε ερωτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών:

Για την ικανοποίηση 10.000 μετεγγραφών από τις 13.000 αιτήσεις:
Δεν πρόκειται για επιπλοκή. Είναι πρόβλεψη του νόμου. Είχαμε περίπου 3.500 αιτήσεις για οικονομικούς λόγους που επικαλούνται τα χαμηλά τους εισοδηματικά δεδομένα. Ο νόμος ορίζει γι’ αυτούς 10%. Ότι από αυτούς τα τμήματα θα πάρουν το 10%. Είναι περίπου 3.500 αυτοί, θα πάρουμε γύρω στους 500, όπως υπολογίζαμε και από την πρώτη στιγμή.
Άρα από τον αριθμό των 12.800 που αιτήθηκαν τη μετεγγραφή τους, θα πραγματοποιηθεί το αίτημα για περίπου 10.000.
Μόνο για τους κατόχους, τους έχοντες οικονομικά προβλήματα είναι το 10% και είναι το μέτρο που έβαλα εγώ στη νομοθεσία. Τα μέτρα που βρήκα ήταν χωρίς όριο. Ήταν χωρίς 10%.
Θα επιλεγούν οι φτωχότεροι με κριτήριο την επίδοσή τους. Αυτός που έχει την καλύτερη επίδοση. Έτσι θα κρίνουν τα τμήματα.
Τώρα, θέλω να ανακοινώσω γιατί χθες το βράδυ στείλαμε τις σχετικές επιστολές, ότι εμείς παραλάβαμε όλες τις αιτήσεις, αυτές τις 12.800, τις ταξινομήσαμε ανά τμήμα, τις αποστείλαμε χθες το βράδυ στα ιδρύματα με μια δική μου επιστολή, όπου λέω ότι από την ημέρα της παραλαβής μέσα σε 5 μέρες πρέπει να έχουν ξεκινήσει οι γραμματείες να δέχονται και όταν θα ξεκινήσει η κάθε γραμματεία να δέχεται τα πιστοποιητικά, την πρώτη μέρα δηλαδή κατάθεσης των πιστοποιητικών και για άλλες οκτώ μέρες. Δηλαδή συνολικά οι φοιτητές από τη στιγμή που η γραμματεία τους ενημερώσει ότι θα δέχεται αιτήσεις, 8 μέρες έχουν προθεσμία να καταθέσουν τα πιστοποιητικά τους.

Για το αν η προθεσμία έχει πρόθεση να μην προλάβουν κάποιοι να υποβάλουν τα πιστοποιητικά τους:
Όχι, αντίθετα ανταποκρίνεται στο αίτημα να πάμε γρήγορα. Γιατί άλλα παιδιά μένουν σε ξενοδοχεία, άλλα δεν ξέρουν τι να κάνουν, να νοικιάσουν ή να μη νοικιάσουν σπίτι. Εμείς είπαμε στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ κάντε όσο μπορείτε πιο γρήγορα, μην φτάσετε στο Γενάρη, όπως κάθε χρόνο κάνετε. Είχα πει ότι με το μεγάλο κύμα των μετεγγραφών δικαιολογείται ο Γενάρης, αλλά να δικαιολογηθεί ο Γενάρης για ένα Πολυτεχνείο, που έχει πολλές αιτήσεις, για ένα πανεπιστήμιο και ένα ΤΕΙ που έχουν 50 και 100 και 150, ας τις κάνουν γρήγορα.
Από τη στιγμή που θα πάρει η γραμματεία την επιστολή μου, το πανεπιστήμιο την επιστολή μου, νομίζω ότι σήμερα θα την έχουν πάρει όλοι, έχει 5 μέρες για να ανοίξει αυτή την διαδικασία.


1 σχόλιο:

  1. Ποτε θα γνωριζουν οι φοιτητες που εκαναν την αιτηση με τα οικονομικα κριτηρια αν εχουν παρει τη μετεγγραφη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή