Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Διευκρίνηση Λοβέρδου για τη διαδικασία των μετεγγραφών φοιτητών

Μετά από τις 26/9 οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών

Σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή ΤΩΡΑ, για το θέμα του Νόμου για τις μετεγγραφές και σε σχέση με τα όσα αναφέρθηκαν από τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο υπουργός Παιδείας τόνισε:

«Ψηφίστηκε προεκλογικά, δεν μπορώ να τον αλλάξω, αλλά πρέπει να δούμε πως μπορεί να εφαρμοστεί με το λιγότερο δυνατό πρόβλημα. Δεύτερον, συζητήσαμε μαζί (με τον Πρύτανη) ότι προβλέπουν από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ότι θα φύγει περίπου το 25% των φοιτητών με μετεγγραφή σύμφωνα με προεκτιμήσεις όμως φέτος το Πανεπιστήμιο αυτό πήρε 20% παραπάνω φοιτητές, άρα δεν νομίζω ότι θα έχουμε και απερήμωση, θα το εξετάσουμε και γι’ αυτό θέλω κυρίως να το ακούσουν οι γονείς που έχουν παιδιά, και για τα ίδια τα παιδιά, στις 15 του μηνός τη Δευτέρα, δηλαδή τη μέρα που αρχίζουν οι εγγραφές στα Πανεπιστήμια, θα ζητάμε, όχι ως αίτηση μετεγγραφής, αλλά ως αίτηση βουλήσεως, από 15 μέχρι 26 που γίνονται οι εγγραφές, να συμπληρώνει ο φοιτητής του Πανεπιστημίου ή του ΤΕΙ ότι επιθυμεί να μετεγγραφεί και να δηλώνει και σε ποιο Τμήμα θέλει να πάει. Έτσι, πριν ακόμα αρχίσει η περίοδος των μετεγγραφών που θα ορίσουμε μετά τις εγγραφές, δηλαδή μετά τις 26 του μηνός, να έχουμε υπόψη μας τον ακριβή αριθμό για να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις. Άρα, αυτό θα κρατάει στο μυαλό του ο κάθε φοιτητής που θα θέλει να εγγραφεί, ότι πήραμε αυτήν την απόφαση. Μάλιστα, αυτήν την απόφαση την πήραμε χτες και την συζητήσαμε στη συνεδρίαση με τους εκπροσώπους των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ εις των οποίων, νομίζω προεδρεύων είναι και του ΤΕΙ Πειραιά που έχετε δίπλα σας.


11 σχόλια:

  1. Οι εισακτεοι του 2013 δν θα μπορουν να κανουν μετεγγραφη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oi eisakteoi tou tmimatos mixanikon ilektronikon ipologistikon sistimaton tou tei peiraia boroun na kanoun eleftheri metagrafi se opoio tmima epithimoun??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας παρακαλώ μια απάντηση για το τη πρέπει να κάνω.
    Το 2013 πέρασα και γράφτηκα σε σχολή της περιοχής μου .
    Φέτος το 2014 ξαναέδωσα πανελλαδικές και πέτυχα με το (90%) σε σχολή που με ενδιαφέρει αλλά μακριά από την περιοχή μου. Ανήκω στις ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνος) και από ότι αναφέρει ο νομός των μεταγραφών μπορώ να ζητήσω μεταγραφή στη περιοχή μου. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να κάνω εγγραφή στη σχολή που πέρασα φέτος από τις 15 μέχρι 26 που γίνονται οι εγγραφές και μετά να κάνω αίτηση μετεγγραφής η αίτηση βουλήσεως όπως λέει ο Υπουργός .
    Για να κάνω εγγραφή όμως στη νέα σχολή πρέπει να κάνω διαγραφή από τη παλιά μου σχολή. Αν όμως συμβεί κάτι και δεν πάρω μεταγραφή θα αναγκαστώ να πάω στη νέα σχολή μακριά από το σπίτι μου πράγμα που δεν επιθυμώ για οικονομικούς λογούς όπως καταλαβαίνεται.
    Μήπως θα πρέπει να κάνω την εγγραφή στη νέα σχολή με ψευδή υπεύθυνη δήλωση και αν προχωρήσει η μεταγραφή μου τότε να πάω να διαγραφώ από τη παλιά σχολή μου.

    Παρακαλώ τι συμβουλή σας αν μπορείτε.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην κάνεις κάτι τέτοιο γιατί αν σε πάρουν χαμπάρι θα σε διαγράψουν και από τις δυο σχολές και σε αποκλείουν 2 χρόνια από τη συμμετοχή στις πανελλαδικές!όλα ένα ρίσκο είναι!γνώμη μ είναι να εγγραφείς στη νέα σχολή και να κάνεις και αίτηση για την εστία!

      Διαγραφή
  4. Τι λες μωρε που θ και ψευδη στοιχεια για να βολευτεις εσυ.αν πραγματικα σε ενδιεφερε η σχολη π περασες θ πηγαινες κ θ εγγραφοσουν.κ αφου λες οτ εισαι κ 3τεκνος δν θ πρεπει ν φοβασαι γτ οι μετεγγραφες για τους κωλοτριτεκνους ειναι ελευθερες λες και αλλοι δν εχουν ψυχη.Μηπως για να μην ξερεις τ να κανεις εχεις κ υψηλο εισοδημα κ γιαυτο φοβασαι να πας;γτ αν δν ειχες το υψηλο εισοδημα δν θ φοβοσουν τπτ γιατι οπως ειπα κ πριν οι μετ για εσας ειναι ελευθερες..και απορω πως γραφεις για ψευδη στοιχεια δν ντρεπεσαι καθολου;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε μου βρισκεσαι σε ταραχη και δεν εχεις καταλαβει τι γραφει.
    Το οτι ειναι τριτεκνος και φτωχος αλλα οχι κακος σαν εσενα δεν ευθυνεται αυτος.
    καλη τυχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τους εισακτέους του 2013...μπορούν να κάνουν μετεγγραφή;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν μαθεις ενημερωσε και εμάς :P

      Διαγραφή
    2. Αυτο θελω να μαθω και εγω..ποιος ξερει τι θα αποφασισουν...

      Διαγραφή
  7. Για τους επιτυχοντες με το 10% ισχυουν οι μετεγγραφες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο οτι διαβασα σε ενα αρθρο οχι.ελεγε πως δεν δικαιουνται επειδη εδωσαν εξετασεις το 2013 και οχι το 2014.

      Διαγραφή