Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Βάσεις 2014 - Και φέτος τέλη Αυγούστου η ανακοίνωσή τους

Πλησιάζει η μεγάλη ώρα της ανακοίνωσης των Βάσεων 2014 για χιλιάδες υποψήφιους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014 ή κατέθεσαν Μηχανογραφικό Δελτίο χωρίς νέα εξέταση και επιθυμούν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι Βάσεις 2014 παρά την καθυστέρηση που υπήρξε στην ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων και στην έκδοση της προκήρυξης για την εισαγωγή ιδιωτών στις Αστυνομικές Σχολές.

Τι περιμένουμε όμως να δούμε;

Καλύτερες βαθμολογίες σε σχέση με πέρυσι συνεπάγονται αύξηση των μορίων στις βάσεις εισαγωγής.

Πάντως ασφαλή συμπεράσματα για το που θα κυμανθούν οι Βάσεις 2014 δε μπορούμε να εξάγουμε αφού φέτος ισχύουν διαφορετικά πράγματα σε σχέση με πέρυσι πέραν των βαθμολογιών. Πιο αναλυτικά:
- Κατάργηση των επιπλέον θέσεων για τις ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) και ενσωμάτωσή τους σε αυτές της γενικής σειράς.
- Διαφορετικά κριτήρια συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου για χιλιάδες υποψήφιους των ειδικών κατηγοριών γνωρίζοντας ότι δικαιούνται ελεύθερη μεταφορά της θέσης εισαγωγής τους σε άλλη πόλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου