Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Πώς γίνεται η κατανομή των υποψηφίων στις αίθουσες κατά τις μέρες εξέτασης

Η κατανομή των υποψηφίων στις αίθουσες στα Εξεταστικά Κέντρα θα γίνεται πρώτα κατά Λύκειο προέλευσης και μετά κατά μάθημα και αλφαβητικά.

Κατά την εξέταση του μαθήματος Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας και του μαθήματος επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας οι υποψήφιοι θα τακτοποιηθούν στις αίθουσες αλφαβητικά ανεξαρτήτως Κατεύθυνσης, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες οι υποψήφιοι θα τακτοποιηθούν αλφαβητικά κατά Κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εξετάσεων, κατά τη δεύτερη μέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι εξετάζονται, ανάλογα με την επιλογή τους, στα μαθήματα Γενικής Παιδείας: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία του Νεότερου και του Σύγχρονου Κόσμου.

Εφόσον έχει ορισθεί σε συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο ΓΕΛ να εξετάζονται και υποψήφιοι άλλου ΓΕΛ ή υποψήφιοι ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) από ένα ή περισσότερα ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι αυτοί τοποθετούνται σε διαφορετική αίθουσα κατά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Στην περίπτωση όμως που πρόκειται για μικρό αριθμό υποψηφίων από ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ αυτοί τοποθετούνται στην τελευταία αίθουσα των υποψηφίων του προηγούμενου ΓΕΛ, εφόσον υπάρχει χώρος, με την επισήμανση να διατηρηθεί απόσταση μεταξύ τελευταίου υποψήφιου του ενός Λυκείου με τον πρώτο υποψήφιο του επόμενου Λυκείου, ώστε να διευκολυνθεί η επικόλληση των αριθμητηρίων που είναι διαφορετικά για κάθε Λύκειο. Οι υποψήφιοι που προέρχονται από διαφορετικά Λύκεια, αφού πρώτα τακτοποιηθούν κατά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), κατανέμονται κατά μάθημα σύμφωνα με τα οριζόμενα στα ανωτέρω.

Τέλος, επισημαίνεται ότι σε Ε.Κ. που εξετάζονται και υποψήφιοι εσπερινών Λυκείων, θα αποσταλούν 2 σειρές θεμάτων (1 για τα ημερήσια ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ και 1 για τα εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄), με σαφέστατη διάκριση σε κάθε σελίδα τους, εκτός αν τα θέματα είναι απολύτως κοινά για τους υποψηφίους Γ΄ και Δ΄ τάξης, οπότε θα υπάρχει ανάλογη σήμανση σε κάθε σελίδα τους. Απαιτείται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή κατά την αντιπαραβολή, συρραφή και διανομή των θεμάτων, ώστε κάθε υποψήφιος να πάρει τα ανάλογα θέματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου