Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ρύθμιση για την Ναυτολόγηση Σπουδαστών ΑΕΝ Πρώτης και Δεύτερης Θαλάσσιας Εκπαιδευτικής Περιόδου

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης με απόφασή του ρυθμίζει ένα τεράστιο πρόβλημα των σπουδαστών των ΑΕΝ που σχετίζεται με τα εκπαιδευτικά ταξίδια που πρέπει εκτελέσουν στο πλαίσιο των σπουδών τους. Το συγκεκριμένο πρόβλημα επηρεάζει άμεσα τις σπουδές πολλών νέων και πολλές φορές έχει γίνει αιτία να διακόψουν ακόμα και τη φοίτηση στις ΑΕΝ.  

Τι αναφέρεται όμως, στην υπουργική αυτή απόφαση;

Σπουδαστές και σπουδάστριες των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), πρώτης και δεύτερης θαλάσσιας εκπαιδευτικής περιόδου που δεν βρίσκουν θέσεις απασχόλησης για την εκτέλεση της πρακτικής άσκησής τους σε πλοία με ελληνική σημαία ή σε πλοία με σημαία τρίτης χώρας συμβεβλημένα με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, να ναυτολογηθούν σε πλοία με σημαία κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σημαία τρίτης χώρας, μη συμβεβλημένα με το ΝΑΤ

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την υπουργική απόφαση.


1 σχόλιο:

  1. Δεν ντρέπεται ο Βαρβιτσιώτης και το υπουργείο Ναυτιλίας που βγάζουν μιά τέτοια ανακοίνωση??? Τα λεφτά των παιδιών που ταξιδεύουν με δικό τους κόπο ξέρουν να τα φορολογούν>>>Για να τους βρούν αυτοί εταιρεία για να ταξιδέψουν, κάνουν τη πάπια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή