Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Εισαγωγή μαθητών από Εσπερινά Λύκεια σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές

Η φοίτηση στα Εσπερινά Λύκεια διαρκεί τέσσερα (4) σχολικά έτη, παρέχοντας στους μαθητές απολυτήριο Λυκείου ισότιμο των Ημερησίων καθώς και τη δυνατότητα να εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων. 

Οι μαθητές εισάγονται στα ΑΕΙ με ειδική ποσόστωση πλην των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών που δε προβλέπεται από τη νομοθεσία ακόμα και αν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στις αντίστοιχες προκηρύξεις. Αυτό συνιστά μια αδικία για τους υποψήφιους που προέρχονται από αυτού του τύπου σχολεία και κάθε χρόνο υπάρχουν αντιδράσεις για να αλλάξει η συγκεκριμένη κατάσταση. 

Μπορούν όμως όσοι επιθυμούν να εισαχθούν στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές; 

Ναι, οι απόφοιτοι Εσπερινών Λυκείων που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε Στρατιωτικές ή Αστυνομικές Σχολές θα πρέπει να πάρουν μέρος στις γραπτές εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ Ημερήσιων Λύκειων που διενεργούνται σε εθνικό επίπεδο κάθε χρόνο και ταυτόχρονα να πληρούν τις προϋποθέσεις και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις σύμφωνα με τις προκηρύξεις που εκδίδουν κάθε χρόνο τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου