Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Αίτημα για άμεση απορρόφηση των ήδη επιτυχόντων στις αστυνομικές σχολές, μέσω της διαδικασίας των πανελληνίων εξετάσεων έτους 2013

Εκ μέρους μιας αντιπροσωπείας, της τάξης των 220 ατόμων, των φετινών επιτυχόντων στις αστυνομικές σχολές (σειρά του 2013) σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω: Πριν από μία εβδομάδα περίπου πληροφορηθήκαμε τα περί πρόσληψης 500 Ειδικών Φρουρών που ο κ. Υπουργός προωθεί για την στοιχειώδη κάλυψη των αναμφίβολα τεράστιων ελλείψεων αστυνομικού προσωπικού.

Εκ μέρους τόσο της ΠΟΑΣΥ όσο και άλλων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών ενώσεων έγιναν ουκ ολίγες προσπάθειες με σειρά επιστολών,αναφορών και ερωτήσεων, ήδη από το μήνα Νοέμβριο, αναφορικά με την εκ νέου ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό, και κατά συνέπεια την άμεση κατάταξη των δοκίμων της σειράς μου στην ακαδημία για την έναρξη της εκπαίδευσής μας.

Ωστόσο, η απάντηση από μέρους των ιθυνόντων ήταν κατηγορηματικά αρνητική, προβάλλοντας σαν κώλυμα το νόμο ''1/5'' που διέπει τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, την έλλειψη ικανών κονδυλίων για να υλοποιηθεί η απαίτηση αυτή, και φυσικά τη μνημονιακή δέσμευση περί διετούς παγώματος προσλήψεων στο αρμόδιο Υπουργείο.


Τώρα όμως, με την ανακοίνωση της ένταξης των 500 Ε.Φ. φαίνεται ότι οι παραπάνω δυσχέρειες άρθηκαν, μιας και αναφερόμαστε για πρόσληψη στην Ελληνική Αστυνομία ίδιας δύναμης, με αυτή των επιτυχόντων μέσω πανελληνίων. Άμεσο και επακόλουθο λοιπόν αίτημα της συντριπτικής (αν όχι της απόλυτης) πλειοψηφίας των συναδέλφων μου, είναι και η δική μας απορρόφηση και
κατάταξη, δεδομένου ότι με βάση τα παραπάνω δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος που να καθυστερεί την ένταξή μας στο Σώμα.

Για το σκοπό αυτό, παρακαλούνται οι αποδέκτες της εν λόγω επιστολής όπως ενεργήσουν άμεσα προκειμένου να αρθεί η εν λόγω αδικία που στρέφεται αναμφισβήτητα εις βάρος μας, εφόσον μετά τα τελευταία φαίνεται να καταργείται αυτοδίκαια το διετές πάγωμα προσλήψεων.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Εκ μέρους των φετινών επιτυχόντων.




2 σχόλια:

  1. ti sto dialo tous 8elei tous eidikous frourous...!!! 8a mas trelanoun teleiws...!!! as aporofisoun tous persinoun epituxontes kai as afisei tis astunomikes sxoles sto mixanografiko kai tous fetinous epitixontes na tous dextei to 2016 opws eixe programmatistei...!!! dn mporw na katalavw to skeptiko tous...opws kai polu alloi na fantastw...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και αν παρουν το 2016 τα παιδια που θα δωσουν φετος,τοτε οι μαθητες που θα δωσουν εξετασεις το 2015 και θελουν να μπουν στην Αστυνομια ποτε θα τους παρουν?θα τους παρουν ολους μαζι το 2016 ή και αυτους μετα απο 2 χρονια?'Η το 2015 να μην υπαρχει η Αστυνομια στο μηχανογραφικο για εκεινα τα παιδια?Τοτε δεν ειναι και για αυτους αδικια?Αυτο που ανοιξαν ειναι ενας φαυλος κυκλος!

      Διαγραφή