Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας σχετικά με το 10%

Φέτος, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2012 δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις, συμπληρώνοντας μόνο μηχανογραφικό δελτίο, και να διεκδικήσουν το 10% των θέσεων. 

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας (δείτε εδώ), οι υποψήφιοι πλέον μπορούν να υποβάλλουν μηχανογραφικό δελτίο για το 10% μόνο για το έτος μετά από αυτό που εξετάστηκαν.

Αυτό αλλάζει τα δεδομένα σε αρκετούς υποψήφιους αφού μέχρι τώρα μπορούσαν να διεκδικούν θέσεις με το 10% για τα επόμενα δύο χρόνια από την τελευταία τους γραπτή εξέταση. 

Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι νιώθουν να αδικούνται από την συγκεκριμένη εξέλιξη και προσπαθούν να επαναφέρουν το θέμα στην επικαιρότητα μήπως και το υπουργείο αλλάξει την απόφασή του. 

Μια τέτοια κίνηση αποτελεί και η ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για παράταση του παλαιού καθεστώτος σχετικά με την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση συμμετέχοντας στο 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση). 

Πατήστε εδώ για δείτε την επιστολή που έχει συνταχθεί από έναν υποψήφιο του 2012. 


2 σχόλια:

  1. Ο συνδεσμος φαινεται να ειναι χαλασμενος γιατι δεν μου εμφανιζει την επιστολη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή