Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Βάσεις 2013 και ειδικές κατηγορίες

Πατήστε εδώ για να δείτε πίνακα με σύγκριση βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Γενικής Σειράς και των Ειδικών Κατηγοριών.

Από τη μελέτη του παραπάνω πίνακα προκύπτει ότι για μια ακόμα χρονιά οι υποψήφιοι των Κοινωνικών Κριτηρίων πέρασαν με χαμηλότερες βάσεις από τους Τρίτεκνους σε 375 από τις 427 σχολές (δεν έχουν υπολογιστεί οι Στρατιωτικές & Αστυνομικές που ισχύουν άλλα κριτήρια), που αντιστοιχεί σε ποσοστό 88% των σχολών!!! Πολλοί υποψήφιοι που είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν ή Τρίτεκνοι ή Κοινωνικά Κριτήρια και δήλωσαν Τρίτεκνοι είναι χαμένοι.

Καλοδήμος Δ., ΚΕΣΥΠ Λαμίας

ΣΧΟΛΙΟ: Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια ειδική περίπτωση ανεξάρτητα αν μπορούν να υπαχθούν σε περισσότερες. Η εισαγωγή τους γίνεται με βάση τη βαθμολογία που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, σε επί πλέον αριθμό θέσεων, που καθορίστηκαν με την ίδια Υπουργική Απόφαση καθορισμού αριθμού εισακτέων του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014. 

Οι εισαγόμενοι των ειδικών αυτών περιπτώσεων για την εισαγωγή τους στον επί πλέον αριθμό θέσεων, που καθορίστηκαν αποκλειστικά γι’ αυτούς, κρίθηκαν αρχικά με το σύνολο των μορίων της βαθμολογίας τους για τις θέσεις της γενικής σειράς κάθε σχολής ή τμήματος που δήλωσαν στις προτιμήσεις του μηχανογραφικού τους δελτίου και, εφόσον δεν εισάγονταν με τη γενική σειρά, στη συνέχεια κρίθηκαν για τις θέσεις της ειδικής περίπτωσης που δήλωσαν ότι εμπίπτουν. 

Γι΄ αυτό το λόγο, οι βάσεις των ειδικών κατηγοριών είναι χαμηλότερες από αυτές της γενικής σειράς. Πάντως, αυτή που έχει την χαμηλότερη βάση εκ τριών είναι η ειδική περίπτωση των πολυτέκνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου