Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Τι θα γίνει με τους μαθητές των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που φοιτούν σε ειδικότητες που καταργούνται

Δείτε τι αναφέρει non paper του υπουργείου Παιδείας

Οι 13.165 μαθητές που από τη σχολική χρονιά 2012-2013 επέλεξαν Ειδικότητες Επαγγελμάτων, που καταργούνται θα τις ολοκληρώσουν απρόσκοπτα έως να αποφοιτήσουν. Οι μαθητές που το Σεπτέμβριο του 2013 πρέπει να επιλέξουν Ειδικότητες Επαγγελμάτων στις ΕΠΑΣ ή Τομείς Επαγγελμάτων στα ΕΠΑΛ θα επιλέξουν μεταξύ των εναπομεινάντων 22 Ειδικοτήτων στις ΕΠΑΣ και 10 Τομέων στα ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα:

- Στις ΕΠΑΣ:
Το Σεπτέμβριο του 2013 στην Α΄ τάξη ΕΠΑΣ δεν θα παρέχονται οι ειδικότητες που καταργούνται για τους μαθητές, που αποφοίτησαν εφέτος από την Α΄ Λυκείου ΕΠΑΛ ή Γενικού Λυκείου, δηλαδή: ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ, ΒΟΗΘΩΝ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ, ΒΟΗΘΩΝ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ, ΒΟΗΘΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.
Το Σεπτέμβριο του 2013 σε αυτές τις Ειδικότητες των ΕΠΑΣ υπάρχουν μαθητές μόνον στη Β΄ ΕΠΑΣ και είναι συνολικά 5.960, οι οποίοι αδιάλειπτα θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και γι αυτό το σκοπό θα απασχοληθούν ωρομίσθιοι καθηγητές, με προτεραιότητα πρόσληψης για αυτούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, όπως προβλέψαμε στο σχετικό Νομοσχέδιο που κατατέθηκε.

- Στα ΕΠΑΛ:
Το Σεπτέμβριο του 2013 στην Β΄ τάξη ΕΠΑΛ δεν θα παρέχεται ο Τομέας Υγείας & Πρόνοιας καθώς και ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών – Γραφικών Τεχνών, που καταργούνται για τους μαθητές, που αποφοίτησαν εφέτος από την Α΄ Λυκείου ΕΠΑΛ ή Γενικού Λυκείου.
Το Σεπτέμβριο του 2013 σε αυτές τις Ειδικότητες των ΕΠΑΛ υπάρχουν μαθητές μόνον στη Γ΄ ΕΠΑΛ και είναι συνολικά 7.205, οι οποίοι απρόσκοπτα θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και γι αυτό το σκοπό θα απασχοληθούν ωρομίσθιοι καθηγητές με προτεραιότητα πρόσληψης για αυτούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, όπως προβλέψαμε στο σχετικό Νομοσχέδιο που κατατέθηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου