Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μέσα στην εβδομάδα τα αποτελέσματα των μετεγγραφών για τους πρωτοετείς φοιτητές - Θα υπάρξει διαδικασία μετεγγραφών και για τους δευτεροετείς


Στο πρωινό του AΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοινώνοντας ότι επεκτείνονται οι μετεγγραφές φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και για τους εισακτέους του 2011 ενώ τα αποτελέσματα των μετεγγραφών για τους εισακτέους του 2012 θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα:

«Επαναφέραμε τον θεσμό των μετεγγραφών ακριβώς γιατί βρισκόμαστε σε μία περίοδο, όπου οι ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες. Μ’ αυτό τον τρόπο θέλαμε, βάζοντας μία σειρά από κριτήρια, να αντιμετωπίσουμε σειρά προβλημάτων. 
Μέσα στον Απρίλιο έληξε η διαδικασία και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, έγινε η επεξεργασία των στοιχείων. Να σας πω ότι είχαμε 4.604 αιτήσεις, πολύ κάτω από το 10% του συνόλου των εισακτέων του 2012. Ακριβώς, λοιπόν, επειδή δεν έχουμε υπερβεί το 10%, μπορούμε να επεκτείνουμε το μέτρο και για τους εισακτέους του 2011
Επειδή δε θέλαμε να κάνουμε τις μετεγγραφές εν μέσω του εαρινού εξαμήνου, αυτοί που θα μετεγγραφούν, θα πάνε στο νέο Ίδρυμα το Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς». 

Δείτε εδώ βίντεο από την εκπομπή.

5 σχόλια:

  1. Το άρθρο είναι γραμμένο από τις 10 Ιουνίου και λέει ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα βγουν τα αποτελέσματα... Σήμερα έχουμε 3 Ιουλίου (περίπου 1 μήνας μετά) και περιμένουμε ακόμη.... Απλά ένα σχόλιο, αφού και για να κάνουμε τις αιτήσεις περιμέναμε μέχρι τον Απρίλιο, ενώ πάντα αναφέρονταν από εβδομάδα σε εβδομάδα.... Αλλά έπρεπε να πληρώνουν οι γονείς μας τα ενοίκια τζάμπα κι εμείς να χάσουμε κοντά 2 εξάμηνα....Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "μέσα στην εβδομάδα" είναι δήλωση του υπουργού Παιδείας που υπάρχει στο βίντεο.

      Λογικά βρισκόμαστε στο τέλος της διαδικασίας αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των αιτήσεων από το υπουργείο Οικονομικών και την άλλη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

      Το panelladikes24 παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώνει μόνο όταν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις ή ανακοινώσεις.

      Διαγραφή
    2. Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τα αποτελέσματα των μετεγγραφών 2013.

      http://panelladikes24.blogspot.gr/2013/07/2013_5.html

      Διαγραφή
  2. ego pou den exo prosvasi me tous kodikous mou sto systhma ti mporo na kano?
    poy mporw na apeythintho?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να δεις πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο

      http://panelladikes24.blogspot.gr/search/label/%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%A4%CE%9F%CE%92%CE%91%CE%98%CE%9C%CE%99%CE%91

      Διαγραφή