Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Στο ΣτΕ τα προεδρικά διατάγματα - Οι τελευταίες αλλαγές στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι αλλαγές στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μετά την αποστολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας των σχεδίων 36 Προεδρικών Διαταγμάτων με όλες τις αλλαγές που προβλέπει το σχέδιο ΑΘΗΝΑ του υπουργείου Παιδείας.

Από τα 36 αυτά Προεδρικά Διατάγματα, τα 23 αφορούν ΑΕΙ και τα 13 ΤΕΙ με τη σημαντικότερη αλλαγή να προβλέπει την κατάργηση των Πανεπιστημίων Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία από το Συμβούλιο της Επικρατείας θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, καθώς οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Από τα τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων εντάσσεται στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων και το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος εντάσσονται στη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο.

Όσον αφορά το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, τα περιουσιακά του στοιχεία περιέρχονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι καθηγητές του μεταφέρονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και οι φοιτητές του εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συνεχίζουν τις σπουδές τους. Ειδικά για το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης προβλέπεται η συγχώνευσή του το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου με έδρα την Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου