Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση ιδιωτικών ναυτικών σχολών – σε δημόσια διαβούλευση οι σχετικές ΚΥΑ

Σε δημόσια διαβούλευση τίθενται από σήμερα για χρονικό διάστημα ενός μηνός, τρία προσχέδια κανονιστικών πράξεων ιδιωτικών σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ), με στόχο τη συγκέντρωση και αξιολόγηση απόψεων και προτάσεων με γνώμονα τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ναυτικής εκπαίδευσης που παρέχονται στην Ελλάδα.
Κεντρικός στόχος του υπουργείου είναι να ανοίξει το επάγγελμα του αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού σε περισσότερους νέους, στην προσπάθεια που γίνεται για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, που σήμερα ξεπερνά το 50%.
Όπως επισημαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης: «Οι σχολές ΝΕΚΕ θα λειτουργούν υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας των Ακαδημιών και των λοιπών σχολών του Εμπορικού Ναυτικού. Οι σχολές αυτές θα ελέγχονται αυστηρά και θα εποπτεύονται από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και τα προσόντα των αποφοίτων θα πιστοποιούνται με βάση τα κριτήρια και τις διαδικασίες ενός ενιαίου συστήματος πιστοποίησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου