Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Σε λίγες μέρες θα δημοσιοποιηθεί το σχέδιο ΑΘΗΝΑ

Σε λίγες ημέρες ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, θα δημοσιοποιήσει το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», το οποίο περιλαμβάνει την ανασυγκρότηση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο κ. Αρβανιτόπουλος στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εργασίας και Ανάπτυξης στο υπουργείο Εργασίας.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος στη συνέχεια συναντήθηκε με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου και την υπεύθυνη του τομέα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθανάσιος Κυριαζής.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ζητήματα που άπτονται της διοίκησης και διαχείρισης των Ιδρυμάτων κατά την τρέχουσα μεταβατική περίοδο και το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για την αναδιάρθρωση των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας.
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ότι συνεχίζεται η πρωτοβουλία της χωροταξικής αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα και βρίσκεται σε τελικό στάδιο. Σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλει δημιουργικά στη μεταρρύθμιση αυτή που στόχο έχει τον εξορθολογισμό των εκπαιδευτικών δομών και την βελτίωση του επιπέδου των σπουδών, ιδίως στον αναπτυξιακά και εθνικά κρίσιμο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης». 
«Είναι σημαντικό να υπάρξει ευρεία συναίνεση για τις κατευθυντήριες γραμμές και τα επιμέρους κριτήρια που θα συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο της επιχειρούμενης μεταρρύθμισης. Με απροκατάληπτο διάλογο, δημιουργική κριτική και συνθετική προσέγγιση, είναι εφικτή η ευκταία, ταχεία προώθηση του μεταρρυθμιστικού αυτού εγχειρήματος», προσέθεσε.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου