Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Υποψήφιοι Πανελλαδικών Εξετάσεων και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Εφόσον ο υποψήφιος προτίθεται να επιλέξει το 5ο επιστηµονικό πεδίο (περιλαμβάνει τις οικονομικές σχολές), το δεύτερο µάθηµα γενικής παιδείας το οποίο πρέπει να επιλέξει και να εξεταστεί σε πανελλαδικό επίπεδο είναι τα Μαθηµατικά και Στοιχεία Στατιστικής. Επιπλέον ο υποψήφιος πρέπει να επιλέξει και να εξεταστεί σε πανελλαδικό επίπεδο και στο µάθηµα επιλογής Αρχές Οικονοµικής Θεωρίας. Σε αυτή την περίπτωση τα εξεταζόµενα µαθήµατα είναι επτά (7).
Κανένας υποψήφιος δεν µπορεί να δηλώσει το 5ο επιστηµονικό πεδίο αν δεν έχει εξεταστεί ή δεν έχει δηλώσει ότι θα εξεταστεί σε πανελλαδικό επίπεδο στα δύο µαθήµατα αυξηµένης βαρύτητας του πεδίου αυτού (ΑΟΘ και Μαθηματικά Γ.Π.).
Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δηλώσει ότι θα εξεταστεί πανελλαδικά στο µάθηµα επιλογής Αρχές Οικονοµικής Θεωρίας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι το δεύτερο µάθηµα Γενικής Παιδείας, το οποίο δηλώνει ότι θα εξεταστεί πανελλαδικά να είναι υποχρεωτικά το µάθηµα Μαθηµατικά και Στοιχεία Στατιστικής.
Υπενθυµίζεται ότι όσοι µαθητές έχουν ήδη επιλέξει ως µάθηµα επιλογής στο σχολείο τους το µάθηµα Αρχές Οικονοµικής Θεωρίας, θα δηλώσουν το Φεβρουάριο µε την Αίτηση - Δήλωση αν θα το εξεταστούν πανελλαδικά ή όχι. Αν µεν δηλώσουν ότι θα το εξεταστούν πανελλαδικά (άρα έχοντας υποχρεωτικά επιλέξει και το µάθηµα Μαθηµατικά και Στοιχεία Στατιστικής), τότε θα µπορούν να δηλώσουν και το 5ο επιστηµονικό πεδίο. Αντίθετα, αν δεν επιλέξουν να εξεταστούν πανελλαδικά στο µάθηµα Αρχές Οικονοµικής Θεωρίας, τότε θα το εξεταστούν ενδοσχολικά και δεν θα µπορέσουν να δηλώσουν το 5ο επιστηµονικό πεδίο.
Αν υποψήφιος δεν πάρει µέρος στην εξέταση µαθήµατος κατεύθυνσης, γενικής παιδείας ή επιλογής που επέλεξε να εξεταστεί σε εθνικό επίπεδο με βάση την Αίτηση - Δήλωση που θα κάνει στο σχολείο του τον Φεβρουάριο, τότε θεωρείται ότι εξετάστηκε στο συγκεκριµένο µάθηµα και πήρε γραπτό βαθµό µηδέν (0). Στην περίπτωση που αυτό συμβεί με το μάθημα Αρχές Οικονοµικής Θεωρίας ή στην περίπτωση που ο υποψήφιος δεν επιθυμεί να δηλώσει τελικά τις οικονομικές σχολές και η επίδοσή του στο συγκεκριμένο μάθημα είναι μειωμένη αυτό θα επηρεάσει και τα συνολικά του μόρια καθώς ο Γενικός Βαθμός Πρόσβασης που αποτελεί το 80% των μορίων θα περιέχει τους βαθμούς και τον επτά πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων ανεξάρτητα από τα πεδία που θα επιλέξει ο υποψήφιος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου