Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ομιλία Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2013

altΟ κ. Αρβανιτόπουλος κατά την ομιλία του στη βουλή αναφέρθηκε σε θέματα που άπτονται των καθηκόντων του μεταξύ των οποίων την αύξηση των δικαιούχων φοιτητών για σίτιση και στέγαση, τις μετεγγραφές φοιτητών και τους επί πτυχίο φοιτητές αλλά και για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ που θα έχει ως αποτέλεσμα ένα νέο μηχανογραφικό για τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013. Επίσης, αναφέρθηκε και στο σχέδιο για την αναβάθμιση του Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου. Πιο αναλυτικά:

Για σίτιση και στέγαση φοιτητών
Πετύχαμε την αύξηση των δικαιούχων φοιτητών και σπουδαστών που σιτίζονται δωρεάν στις δομές της Φοιτητικής Μέριμνας από 57.000 σε 70.000 και συνεχίζουμε με στόχο τις 90.000.
Θα διπλασιάσουμε, δηλαδή, μέσα στο 2013, σε αυτή τη βαθιά οικονομική κρίση τους δικαιούχους σίτισης, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί αυτή η κρίση στην Ελληνική οικογένεια και στους Έλληνες σπουδαστές.
Αυξάνουμε επίσης τις φοιτητικές κλίνες κατά 700, αμβλύνοντας ένα εξίσου σοβαρό πρόβλημα.

Για μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών
Επιπλέον προχωρούμε τις επόμενες ημέρες με τη κατάθεση Νομοσχεδίου σε δύο μέτρα για να ανακουφίσουμε τις ελληνικές οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Πρώτον δίνουμε την δυνατότητα μετεγγραφής σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών με βάση κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια.
Και προχωρούμε στην εισαγωγή μιας επιπλέον εξεταστικής τον Φεβρουάριο για τους επί πτυχίω φοιτητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους πιο γρήγορα.
Αυτά είναι κοινωνικά ισοδύναμα που υιοθετούνται εκτάκτως, για τη φετινή χρονιά για να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια που δοκιμάζεται από τη βαθιά οικονομική κρίση.

Για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και νέο μηχανογραφικό δελτίο
Θα προχωρήσουμε στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ, και το νέο μηχανογραφικό θα είναι χάρτης ευκαιριών γνώσης και απασχόλησης και όχι πόρτα στην ανεργία. Και αυτό θα το κάνουμε με διάλογο, συναίνεση, αλλά και με αποφασιστικότητα, μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει.

Για να δείτε την ομιλία του υπουργού πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου