Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

ypdvmth_thumb_other250_0Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επέλεξε να βρεθεί σε μια σειρά σχολικών μονάδων, προκειμένου να έχει προσωπική γνώμη για την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων κατά την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους.
Ο Υπουργός επισκέφθηκε κατά σειρά το Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, Γυμνάσιο Μάνδρας, τα δημόσια σχολεία που στεγάζονται στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία», καθώς και την πτέρυγα του ογκολογικού τμήματος «Μαριάννα Βαρδινογιάννη», το Εκκλησιαστικό Σχολείο του Πειραιά και το Γυμνάσιο Καμινίων.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε σχετικά: «Καλή σχολική χρονιά σε όλους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Σήμερα άνοιξαν τα σχολεία με βιβλία και καθηγητές. Αγιασμός τελέσθηκε και στην Τέλενδο, βιβλία έχουν φτάσει και στη Γαύδο. Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί και όλες οι βασικές ειδικότητες καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν σήμερα στις θέσεις τους.
Την επόμενη εβδομάδα, με την οριστικοποίηση της δυναμικότητας κάθε τμήματος, θα τοποθετηθεί και ο τελευταίος αναγκαίος αναπληρωτής εκπαιδευτικός.
Αποδεικνύεται ότι και σε αυτή την περίοδο της δεινής οικονομικής κρίσης με σωστό σχεδιασμό, κεντρικό προγραμματισμό και με το μεράκι του εκπαιδευτικού μπορεί να γίνει πραγματικότητα το αυτονόητο, δηλαδή να έχουμε ανοικτά σχολεία, οι δάσκαλοι να είναι στη θέση τους και τα βιβλία στα θρανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου